[AFGELAST] Een eigen melodietje, herdenkingsvoorstelling

03 mei 2020 15:30 uur t/m 16:15 uur
Locatie: H. Drie-Eenheid Bloemendaal

Door toneelgroep JJ Cremer.

De letterlievende vereniging ‘JJ Cremer’ voert dit herdenkingsspel op. Het is een collage van teksten van Etty Hillesum, gebaseerd op het boek ‘Etty’. “De dagboeken en brieven van Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw, werden geschreven midden in bezet Amsterdam en in Kamp Westerbork. Tegen het dreigend decor van de oorlog legt zij verantwoording af van haar groeiend geloof in de menselijke mogelijkheden.

Haar hyperintelligente en sensitieve geest ontworstelt zich aan de machten die op haar ondergang uit zijn. Zij schrijft haar dagboek en ontsteekt er een licht mee voor zichzelf en zoveel jaren later voor honderd duizenden anderen”.

De voorstelling toont op indringende wijze dat vrijheid nog altijd niet vanzelfsprekend is. En dat er een moment in onze geschiedenis is geweest waarin wij allemaal niet in vrijheid konden leven. Zo ook voor Etty Hillesum. Maar door haar grote geestkracht kon zij zichzelf in die tijd vrij schrijven. Met mijn regie probeer ik die geestelijke vrijheid voelbaar te maken, aldus regisseur Marijke Kots.

Aanmelden is niet nodig. Uw vrijwillige bijdrage is welkom.