Life Teen: Tienerdag

13 juni 2020 09:45 uur t/m 16:00 uur
Locatie: St. Joseph Haarlem

Dé tienerdag; het wordt steeds meer een begrip, en ook dit jaar doen wij als Life Teen Haarlem mee aan dit unieke evenement. Een dag om te beseffen ik ben niet alleen in het geloof. Dit jaar kunnen we niet fysiek met alle tienergroepen bij elkaar komen in grote getale, daarom krijgt de dag iets anders vorm. (zie onderaan alle info hoe jij ook mee kan doen met onze eigen Life Teen team!)

TIENERGROEPCOMPETITIE

Op zaterdag 13 juni strijd je met jouw tienergroep mee voor de titel ‘Origineelste en creatiefste tienergroep 2020’. Vanuit het hoofdkantoor in Haarlem krijg je opdrachten toegestuurd. Aan jou en jouw groepsgenoten de uitdaging om zo creatief, ludiek en origineel mogelijke foto’s en filmpjes te maken. Hiermee verdien je punten en met kennnisvragen kun je deze punten verdubbelen. Dus ieder van jullie is nodig om zoveel mogelijke punten voor jouw groep binnen te halen.

Uiteraard zijn alle opdrachten coronaproof! De opdrachten zijn vanuit huis te maken maar wij willen graag ook op 1.5 meter afstand bij elkaar komen. Voor dat wij dit met zekerheid zeggen wachten wij nog op een brief van de bisschoppen (later meer).

Thema: CREATE

De schepping, de mens als kroon op de schepping, de mens als evenbeeld van de Schepper. Wie heeft jou gemaakt? Wie heeft jou jouw sproetjes gegeven, jouw eigenwijsheid, jouw spontaniteit? Jouw Schepper heeft jouw unieke combinatie van wie jij bent zorgvuldig samengesteld. Wat zegt een beeld over zijn kunstenaar of een muziekstuk over zijn componist? Wat zegt de mens over zijn Schepper?

En hoe zit het eigenlijk met jouw creativiteit en gave om te scheppen?

PROGRAMMA

10:00 uur: Gezamenlijke opening via een livestream vanuit de Bavo met een catechese en uitleg van de eerste opdracht.

12:30 uur: Update via de livestream met beelden van de eerste ingestuurde filmpjes en foto’s

15:30 uur: Terugblik en bekendmaking winnaar via de livestream

Tussen 10:30 uur en 15:00 uur hebben jullie de tijd om de opdrachten te maken. Je hebt steeds 5 opdrachten open staan waar je uit kunt kiezen. Je hoeft niet de gehele tijd bezig te zijn met de opdrachten. Minimale speeltijd is 1,5 uur.

 

Voor deze tienerdag nodigen we jullie graag uit! Wil jij het Life Teen Haarlem laten winnen? Meld je dan snel aan, stuur een mail naar Rowy (rvandijk@rkhaarlem.nl).  Kan je maar een deel van het programma meedoen? Geen probleem, geef dit even aan bij je aanmelding.

Wij zijn van plan om als groep om 9:45 digitaal of fysiek  corona proof (hier later meer over, u mag hier ook altijd over mailen naar rvandijk@rkhaarlem.nl). Vervolgens kijken we met zijn allen het programma en gaan in de tuin of thuis aan de slag met de opdrachten. Na de update van 12:30 gaan we heerlijk met z’n allen lunchen! Je mag hierna natuurlijk blijven tot de uitslag of thuis de uitslag bekijken.