Heb jij je wel eens afgevraagd of er meer is tussen hemel en aarde? Waarom er zoveel lijden is? Wat het christelijke geloof precies is? En wie Jezus is?

Dan is de 10-weekse Alpha-cursus iets voor jou!


Wat is de Alpha-cursus?

✅ Ontdek het christelijke geloof in 10 weken
✅ Dinsdagavonden incl. een gezellig gratis diner
✅ Ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat

 

De Alpha-cursus in het kort

Op Alpha ontdek je de basis van het christelijke geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: een maaltijd, inleiding en een kleine groep.

Je kunt vragen stellen en samen zoeken naar antwoorden. Ook leer je nieuwe mensen kennen, want de meeste deelnemers kennen elkaar nog niet.

Hoe verloopt een Alpha avond?

Elke Alpha begint met gezamenlijke maaltijd

De maaltijd tijdens Alpha biedt dé kans om vriendschappen op te bouwen. Tijdens het eten heb je alle tijd om elkaar te leren kennen, voordat we verder in gesprek gaan.

Na het eten volgt een inleiding

Elke week wordt er tijdens de inleiding een thema van het christelijke geloof behandeld. Een thema kan zijn: ‘Wie is Jezus?’ of ‘Bidden: waarom en hoe?’.

De kleine groep op Alpha

Na de inleiding maken we kleine deel groepjes waarin we doorpraten over het onderwerp. Hier kun je in alle rust en in al je vragen stellen en jouw mening delen. In elke kleine groep is er een gespreksleider en helper aanwezig om het gesprek te begeleiden.

Wanneer start Alpha in Haarlem?

 Dinsdag 14 mei 2024 is de eerste bijeenkomst.

Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten op dinsdagavond (18.45 - 21.00) van 14 mei tot en met 16 juli 2024 en een Alpha-dag op zaterdag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Ben jij er ook bij tijdens de volgende Alpha? Meld je alvast aan!

 

Dinsdagavonden

·      di 14 mei - Is er meer?
·      di 21 mei - Wie is Jezus?
·      di 28 mei - Waarom stierf Jezus?
·      di 4 juni - Hoe kun je geloven?
·      di 11 juni - Bidden: Waarom en hoe?
·      di 18 juni - De Bijbel lezen: Waarom en hoe?
·      di 25 juni - Hoe leidt God ons?
·      di 2 juli - Hoe nu verder?
·      di 9 juli - Hoe kan ik het kwade weerstaan?
·      di 16 juli - Inleiding Eucharistie + Q&A met bisschop Hendriks (starttijd 18:00u!)

Extra Alpha dag

  • za 29 juni - Heilige Geest (10.00-16.00u in Casa Carmeli, Vogelenzang)

Twijfel niet langer, ruim 325.000 mensen gingen je voor

Het is natuurlijk best spannend om iets nieuws te proberen, dat snappen we helemaal. Maar wees gerust, je bent in goede handen en je kunt gewoon jezelf zijn. Of je nu wél of niet gelooft.

In de laatste 25 jaar gingen ruim 325.000 mensen in Nederland jou al voor.

Twijfel niet langer en probeer het gewoon, wat heb je te verliezen? Klik op de knop en laat je gegevens achter. Je bent van harte welkom!

P.s.: bekijk hier korte video's van deelnemers.

Locatie Alpha Haarlem

Bavo Kathedraal

Plebanie Sint Bavo Kathedraal
De ingang aan het Emmaplein

Leidsevaart 146
2014 HE Haarlem

Meld je aan, we starten over

Ervaringen van andere deelnemers

Veelgestelde vragen

Als je op 1 van de knoppen 'Direct aanmelden' klikt en jouw gegevens achterlaat, nemen we contact met je op. Je kunt ons ook een mailtje sturen via alphacursus@rkhaarlem.nl.
Alpha is voor iedereen, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Alpha is er juist voor bedoeld om vragen te stellen en ervaringen met elkaar te delen.
De Alpha-cursus (inclusief de maaltijden) zijn helemaal gratis. Door de jaren heen, hebben de meeste deelnemers ons wel gesteund met een kleine bijdrage voor de onkosten. Niet verplicht, maar we zijn hen hier wel enorm dankbaar voor!
Alpha is ontstaan in de Holy Trinity Brompton-kerk in Londen; de cursus is daar ontwikkeld door Nicky Gumbel. Inmiddels is Alpha al 25 jaar actief in Nederland!
Het gebeurt nog wel eens dat mensen bij de Sint Bavokerk op de Grote Markt in het centrum van Haarlem belanden in plaats van bij de Kathedrale Basiliek Sint Bavo aan de Leidsevaart. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien ze beide de naam Sint Bavo dragen. Het adres waar de Alpha plaatsvindt is: Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem. Let op: de Alpha vindt plaats in de plebanie van de kerk, de ingang hiervan bevindt zich aan de zijkant van de kerk (aan het Emmaplein). Bij de grote parkeerplaats door de hekpoort (deze staat al open), het trappetje op en vervolgens even aanbellen.  

Korte video verhalen van deelnemers