Huwelijk en Jubilea

Het kerkelijk huwelijk is één van de zeven sacramenten die de Katholieke kerk rijk is en is de vereniging van man en vrouw. Overigens is niet de pastoor bedienaar van het sacrament, maar dienen jullie elkaar het sacrament zelf toe door jullie ja-woord naar elkaar uit te spreken! De pastoor is er getuige van en vraagt daarna Gods zegen over jullie huwelijk en zegent en besprenkelt de ringen met wijwater.

Het sacrament van het huwelijk kan men alleen aan elkaar toedienen als tenminste een van de partners katholiek is gedoopt. Als één van de partners niet is gedoopt of gedoopt in een andere traditie, dan is toestemming (dispensatie) van het bisdom nodig. Dit regelt de pastoor. Voorafgaande aan deze bijzondere viering van het huwelijk, vindt er een periode van voorbereiding plaats.
Wilt u meer informatie over het huwelijk. Dan kunt u contact opnemen. Bijvoorbeeld na een H. Mis met de voorganger of neem contact op met het secretariaat via contactformulier

Bekijk hier ”Bewust Katholiek: Huwelijk

 

Marriage Preparation Course in English


If you prefer to attend the marriage preparation course in the English language, because one of both of you come from abroad, it is possible to attend the course in Amsterdam (lead by Father Rafael de Ojeda) and have the wedding in one of our catholic churches in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout or Zandvoort or in one of the churches in Haarlem.
(please contact rector Rafael de Ojeda, e: rector@olvkerk.nl, t: 06-18519647).

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina