Onze kerken zijn ondenkbaar zonder vrijwilligers. We zijn dankbaar voor alle mensen, die hun tijd, energie, talenten en toewijding beschikbaar stellen om al de activiteiten van en rond onze kerken, in vriendschappelijke sfeer mogelijk te maken.

KATHEDRALE TUINMAN (M/V)

Maaien, spitten, snoeien en wieden: houdt u van tuinieren en hebt u tijd en zin om eens per week een paar uur in de tuin van de kathedraal te werken? Dan zoeken wij u! Onze vrijwilliger in de tuin kan versterking heel goed gebruiken. U bent lekker bezig in de buitenlucht, met een gezellige ploeg en lekkere koffie.

Interesse? mail naar info@rkhaarlem.nl of bel met Maria-Elena 06-25072590.

 

SCHOONMAAK: STUKJE KERK ADOPTEREN?

Om de zes weken is een gemotiveerd groepje parochianen, zo'n acht mensen per keer, anderhalf uur aan de slag in de kathedraal. Met stofzuigers, dweil en ragebollen houden wij dit mooie gebouw zo goed mogelijk schoon. Je staat er versteld van hoeveel je samen in dat korte tijdsbestek aan kant krijgt.

Fijn is dat er bij aanvang van werk een lijst is van plekken die het meest aan een poetsbeurt toe zijn. En natuurlijk krijgen de meest gebruikte plekken het vaakst onze aandacht, bijvoorbeeld het koor - daar waar de priester de mis opdraagt. Het werk is erg uiteenlopend, van het waxen van kerkbanken tot het verwijderen van gelekt kaarsvet.

Ben je benieuwd naar dit mooie dienstwerk, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend een keer mee te doen. 

Elke maandagochtend vanaf 10u kun je langs komen bij het secretariaat van de Bavokathedraal.

Maar je kan ook mailen naar info@rkhaarlem.nl of bel met 06-25072590.

 

-----------------------------------------------

flyer

CHOIRMEMBERS WANTED

You are invited to join our church choir!

With English and Latin songs, easy to sing along and no experience required!

We will perform every 2nd and 4th Saturday evening at the 19h mass.

Rehearsels every Wednesday!
5:45 pm (17:45h)
In the sacristy of the Saint Bavo cathedral in Haarlem
Entrance on the south side of the cathedral: Emmaplein

Cantemus Domino, directed by Sister Elvira Maria

If you are interested, feel free to come at one of our rehearsals, or talk to the sister after mass for a cup of tea!

Neem contact op met ons via info@rkhaarlem.nl !

Neem contact op met ons via info@rkhaarlem.nl !

Neem contact op met ons via info@rkhaarlem.nl !

ZANGERS GEZOCHT (m/v)

Cantate Domino zoekt nieuwe koorleden om de liturgie van de zondag te ondersteunen met gezang. Het repertoire is divers. Zingt u ook mee?
Geen zangervaring is vereist!

Koorlid

Dominique

Dominiques hartenwens komt uit

Zingen, een al langer sluimerende wens die klaarwakker gewekt werd door de oproep van Zuster Elvira Maria. Ze startte een koor voor de zaterdagavondmis. Er wordt Engels gezongen en muzikale voorkennis is niet vereist. Voor mij een typisch geval van niet verder nadenken en gewoon doen! Hoe vaak realiseren zich hartenwensen? Nou, juist, op de zaterdagavond!

Het koor blijkt ongedwongen, leerzaam en serieus te zijn. Allemaal tegelijk. Hoe blij zijn we dan niet als we van Zuster Elvira Maria horen dat onze optredens steeds beter worden. Ambitieus, op onze eigen bescheiden manier, want dat zijn we namelijk ook. Met zo veel goede zin van iedereen groeit dat vanzelf!

Schoonmaakteam

Heleen

Heleen adopteert stukje kerk

Dag! Ik help af en toe mee met het schoonmaken in de kathedraal. Het is erg eervol om het huis van God met andere vrijwilligers schoon te mogen maken. Stofzuigen en dweilen zijn eerlijk gezegd niet mijn grootste hobby, maar ik vind het wel goed en belangrijk om te doen. Ook al is er thuis ook altijd wel wat af te stoffen, in de kerk doe ik beter mijn best en het is tijd dat ik samen met God mag spenderen. Ik voel echt dat ik het voor Hem doe en ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis.

Vorig jaar was er een grote schoonmaak georganiseerd. Het was erg gezellig om een paar uurtjes samen met andere parochianen de handen uit de mouwen te steken en na afloop koffie te drinken.
Het is mogelijk om een kapel te ‘adopteren’. Dat betekent dat je deze af en toe schoonmaakt. Dat mag samen met anderen of wanneer je zelf tijd en energie hebt. Schoonmaakspullen zijn aanwezig.