Kerstmis met the Choir Of St. John’s College Cambridge

21 december 2023 20:00 uur t/m 21 december 2023 20:00 uur
Locatie: St. Bavo Kathedraal Haarlem

Director of Music: Christopher Gray
Orgel: Alex Robson en Tingshuo Yang
Kerstconcert op donderdag 21 december 2023 in de Kathedraal
St. Bavo aan de Leidsevaart in Haarlem (ingang onder de torens)!
Aanvang 20.00 uur. m.m.v. de Bavo Cantorij o.l.v. Rick Muselaers

Deze kerstperiode is het wereldberoemde St. John’s College Choir
uit Cambridge, één van Engelands meest vermaarde koren, in Nederland voor een tournee. Engeland is het land van de tradities.
De twee overgebleven jongenskoren in Cambridge, die van het St. John’s College en die van het King’s College worden gezien als de beste jongenskoren ter wereld. Het koor bestaat vanaf 1670 en zingt voor de hoge stemmen nog altijd met jongens. Deze jongens (8-12 jaar) moeten naast een uitmuntende stem ook beschikken over voldoende schoolvaardigheden om naast het vele zingen ook hun opleiding te kunnen voltooien. Daarbij spelen ze gemiddeld twee instrumenten. Sinds kort zijn ook enkele meisjes actief in het koor. De mannen van het koor, in de leeftijd van 18-22, studeren allen aan de universiteit van Cambridge en moeten naast hun studie veel uren investeren in het zelf bestuderen en vervolgens uitvoeren van de muziek. Naast hun dagelijkse verplichtingen in de College Chapel, zingt het koor jaarlijks concerten over de hele wereld. Het koor heeft ook veel cd’s opgenomen.

Op het programma staat dit jaar uiteraard een mooi aanbod aan prachtige kerstmuziek. Vanaf eind november/begin december:
Kaartverkoop: www.bavoconcert.nl en VVV Grote Markt Haarlem (onder het stadhuis)
Emailadres: stjohns@koorschoolhaarlem.nl
Dit concert wordt georganiseerd door Koorschool St. Bavo Muziekinstituut te Haarlem.