Eerste H. Communie / Eucharistie

De Eerste Heilige Communie is voor de eerste keer volledig deelnemen aan de Heilige Mis door het Lichaam van Jezus te ontvangen. Na het Doopsel is het de volgende stap in het vertrouwd raken met Jezus, de Kerk en het Evangelie.

Mocht uw dochter of zoon nog niet gedoopt zijn, dan is de doop een onderdeel van de voorbereiding. Het komt regelmatig voor dat door ontwikkelingen in gezinnen of andere inzichten over geloofsopvoeding oudere kinderen nog geen Eerste H. Communie ontvangen hebben. Ook zij zijn van harte welkom. We houden bij de voorbereiding dan zoveel mogelijk rekening met verschillen in ontwikkeling.

De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie zijn voor kinderen die in groep 5 of hoger zitten. Het traject gebeurt voor de gehele regio gezamenlijk.  Aanmelden voor schooljaar 2023 is open, u vindt hier de informatie brief. Wanneer u uw zoon of dochter wilt aanmelden vul dan het onderstaande formulier in.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rowy van Dijk (zie pastoraat) of een van de priesters of diakens een keer aanspreken.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina