Eerste H. Communie / Eucharistie

De Eerste Heilige Communie is voor de eerste keer volledig deelnemen aan de Heilige Mis door het Lichaam van Jezus te ontvangen. Na het Doopsel is het de volgende stap in het vertrouwd raken met Jezus, de Kerk en het Evangelie.

Mocht uw dochter of zoon nog niet gedoopt zijn, dan is de doop een onderdeel van de voorbereiding. Het komt regelmatig voor dat door ontwikkelingen in gezinnen of andere inzichten over geloofsopvoeding oudere kinderen nog geen Eerste H. Communie ontvangen hebben. Ook zij zijn van harte welkom. We houden bij de voorbereiding dan zoveel mogelijk rekening met verschillen in ontwikkeling.

De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie zijn voor kinderen die in groep 5 of hoger zitten (vanaf 8 jaar tot 11 jaar). Het traject gebeurt voor de gehele regio gezamenlijk, zie de planning hier Aanmelden voor schooljaar 2024 is open, u vindt hier de informatie brief. Wanneer u uw zoon of dochter wilt aanmelden vul dan het onderstaande formulier in en stuur dit in voor 15 januari 2024.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Anne Commandeur (zie pastoraat) of een van de priesters of diakens een keer aanspreken.

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Geef hier ook aan als uw kind nog niet gedoopt is: schrijf dan op Niet gedoopt
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Geef hier ook aan als uw kind nog niet gedoopt is: schrijf dan op Niet gedoopt
 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit kan één van de RK Haarlem & BOAZ kerken zijn of een andere parochie. Kerken RK Haarlem & BOAZ parochies: St. Bavo, St. Joseph, H. Antonius (groenmarkt), Moeder van de Verlosser, H. Drie-Eenheid, O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, H. Antonius (Aerdenhout) en St. Agatha.
  De opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt in onze ledenadministratie. Waar nodig worden gegevens gedeeld met de Doopparochie, zodat het Doopboek bijgewerkt kan worden wanneer de Communie is toegediend.
 • Punten waarvan u denkt dat het goed is dat de kapelaan en medewerkster geloofsopbouw van op de hoogte zijn

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina