Eerste H. Communie / Eucharistie

De Eerste Heilige Communie is voor de eerste keer deelnemen aan de Heilige Mis en de eerste keer het Lichaam van Jezus ontvangen. Na het Doopsel is het de volgende stap in het vertrouwd raken met de Kerk en het Evangelie.

Mocht uw dochter of zoon nog niet gedoopt zijn, dan is de doop een onderdeel van de voorbereiding. Het komt regelmatig voor dat door ontwikkelingen in gezinnen of andere inzichten over geloofsopvoeding oudere kinderen nog geen Eerste H. Communie ontvangen hebben. Ook zij zijn van harte welkom. We houden bij de voorbereiding dan zoveel mogelijk rekening met verschillen in ontwikkeling.

In het kader van de parochievernieuwingen die in volle gang zijn, wordt ook de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie nieuw aangepakt. Dit betekent dat er dit jaar (najaar 2019-mei 2020) geen Eerste H. Communie zal zijn en geen voorbereiding. Na de zomer van 2020 gaan we opnieuw beginnen met kinderen die in groep 5 of hoger zitten. Dit traject gebeurt voor de gehele regio gezamenlijk. Voor vragen of om uw kind aan te melden en t.z.t. geïnformeerd te worden kunt u contact opnemen met Paula van der Voorn of Rowy van Dijk (zie pastoraat) of een van de priesters of diakens een keer aanspreken.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina