Kerkelijke Uitvaart

Voor overlijden en uitvaart kunt u contact opnemen met de betreffende contactpersoon op elke locatie.

 

Ongetwijfeld bent u wel eens aanwezig geweest bij een uitvaart in de kerk. En misschien heeft u zelf al eens nagedacht over hoe u zelf later wilt dat uw uitvaart zal gaan – of misschien juist niet, en laat u dat geheel over aan uw nabestaanden.

De laatste jaren merken we in de kerken dat wanneer gevraagd wordt om een uitvaart vanuit de kerk niet altijd meer duidelijk is wat dat betekent. Vaak was de overledene nog wel vertrouwd met kerk en geloof, maar zijn de nabestaanden dat niet meer. En dat leidt vaak tot de vraag hoe er een mooi afscheid van te maken. Veel uitvaartondernemers hebben hierin een belangrijke en goede rol, maar ook die “markt” verandert: vanuit onze parochies zijn er contacten met zo’n 30 uitvaartondernemers, en u kunt zich voorstellen dat die niet allemaal even vertrouwd zijn met de kerk.

Daarom hebben we als parochies in Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem Centrum, Haarlem-Noord, Haarlem Schalkwijk, Heemstede, Overveen, Santpoort-Noord, Vogelenzang, IJmuiden, Zandvoort een folder ontwikkeld en verspreid onder de uitvaartondernemers, zodat zij nabestaanden daarmee kunnen informeren. Graag willen we die tekst ook met u delen.

Download hieronder de folder over de Kerkelijke uitvaart:

Folder Kerkelijke Uitvaart

 

Voor overlijden en uitvaart kunt u contact opnemen met de betreffende contactpersoon op elke locatie.

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina