Katholiek worden

Katholiek worden kan op elke leeftijd. De meeste dopen vinden plaats tijdens het eerste levensjaar, maar ook een groot aantal volwassenen kiest voor het katholieke geloof. Volwassenen worden vaak individueel of in kleine groepen voorbereid om katholiek te worden. Er wordt dan o.a. uitgelegd wat het lijden en de verrijzenis van Jezus voor jou betekent en wat dit betekent voor het Sacrament van de Eucharistie. Jezus wil alle mensen op de wereld helpen. Wij hopen u dan ook goed te kunnen begeleiden naar een leven met Jezus als bron en middelpunt.

Wilt u meer weten wat het inhoudt om katholiek te zijn, of zou u graag zelf katholiek willen worden? Dat is prachtig! Graag begeleiden wij u op deze weg.

Als u katholiek wilt worden of daar vragen over hebt, neem dan contact op met kapelaan Teun Warnaar of kapelaan Nars Beemster.

Denk je er over na om kennis te maken met de kerk en met anderen samen het geloof verder te ontdekken? Dan kun je ook deelnemen aan de Alpha cursus die wij een aantal keer in het jaar organiseren. Meer informatie is te vinden op deze website.

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina