Jongeren

RKJ Haarlem

De Rooms-Katholieke Jongeren Haarlem is er voor katholieke jongvolwassenen in Haarlem, omdat er veel honger is om meer te leren over God, om te groeien in geloof, in Christus en in vriendschap met elkaar. Er zijn jongeren betrokken op verschillende manieren en bij verschillende activiteiten. Veel daarvan speelt zich af rond het Josephhuis. De gemeenschap Bijbel vraag ogenvan het Josephhuis speelt een actieve rol in wat er gebeurt voor en door de katholieke jongeren.

RKJ Activiteiten

Met de RKJ groep komen we elke maand samen voor de H. Mis & een Borrel. Daarnaast worden er door het jaar sprekers avonden met thema's georganiseerd, met door de jongeren gekozen thema's. Ook spreken we met de jongeren spontaan af of gaan met z'n allen doordeweeks naar de H. Mis en aanbidding. Wil je weten wanneer de activiteiten zijn klik dan hier. Heb je vragen over de RKJ? Neem dan eens contact op met Kapelaan Teun of Anne.

Josephavonden

Elke maand komen studenten uit Haarlem en regio bij elkaar voor een gezellige avond. Waar er wisselende thema's worden behandeld. De avonden worden georganiseerd door de jongeren van het Josephhuis. Wil je ook kennis maken met studenten en jongeren uit Haarlem? Neem dan contact op met Kapelaan Teun of Anne.

Jongekerk.nl

Het jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft een eigen website. De website is www.jongekerk.nl. Daar vind je informatie, nieuwsberichten en activiteiten voor jongeren. Je vindt er ook korte teksten die op een persoonlijke, aansprekende en duidelijke manier uitleg geven over geloofsonderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

Het Josephhuis (jongerengemeenschap)

Naast de kerk is in de voormalige pastorie (nu: “Het Josephhuis”) onder andere een katholieke jongerengemeenschap gevestigd. Het Josephhuis werd op 18 oktober 2015 voorafgaand aan een plechtige eucharistieviering ingezegend door hulpbisschop mgr. J. Hendriks. Het Josephhuis biedt plaats aan acht jongeren die midden in het leven staan en aan de slag willen met hun geloof. De meeste jongeren studeren, hebben hobby’s en voelen zich geroepen om verder te bouwen aan het Rijk Gods. Ieder doet dat met zijn of haar gegeven talenten, want: “Ieder van ons is de vrucht van een gedachte van God. Ieder is gewenst, ieder is geliefd, ieder is nodig” (Paus Benedictus XVI bij zijn ambtsaanvaarding).

Het Josephhuis is meer dan een katholiek studentenhuis van losse individuen, maar een gemeenschap waarin jongeren elkaar bijstaan in geloof en bemoedigen. De jongeren kiezen er bewust voor om in een gemeenschap te leven, waarbij zij een gemeenschappelijk huishouden hebben. In de regel wordt er samen (avond) gegeten, is er een wekelijkse ‘gemeenschapsavond’ en zijn er gemeenschappelijke gebedstijden. En natuurlijk is het hartstikke leuk om, als je zo in het centrum woont, regelmatig met elkaar de stad in te gaan.

De jongeren in Het Josephhuis worden begeleid door een jong gezin bestaand uit Alexander en Gabriëlle Janssen en hun kinderen. Zij wonen in een eigen appartement in het Josephhuis en zijn het eerste aanspreekpunt.

Meer informatie: www.hetjosephhuis.nl

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina