Jongeren

RKJ Haarlem

De Rooms-Katholieke Jongeren Haarlem is er voor katholieke jongvolwassenen in Haarlem, omdat er veel honger is om meer te leren over God, om te groeien in geloof, in Christus en in vriendschap met elkaar. Er zijn jongeren betrokken op verschillende manieren en bij verschillende activiteiten. Veel daarvan speelt zich af rond het Josephhuis. De gemeenschap Bijbel vraag ogenvan het Josephhuis wil graag een actieve rol spelen in wat er gebeurt voor en door de katholieke jongeren. Er zijn verschillende activiteiten die wellicht nog verder uitgebreid gaan worden:

  • Lighthouse: een avond met verdieping in een onderwerp en uitwisseling onderling, afgesloten met gezelligheid. Verzorgd door jongeren van het Josephhuis met vaak een gastspreker. Eerste donderdag van de maand.
  • Oremus: een avond van gebed en samen komen. Elke maand wordt door een jongeren een half uur van gebed in de kerk verzorgd. Daarna is er gelegenheid om even een kopje koffie of thee te drinken en bij te praten. Tweede vrijdag van de maand.
  • Verbum: een avond om samen diep te duiken in de Bijbel, het Woord van God, en vanuit de rijke Traditie van onze Kerk daarin te leren. Verzorgd door kapelaan Teun. Derde vrijdag van de maand.
  • Holy Mass & Drinks: Samen gaan we naar de H. Mis op zaterdagavond (19:00, St. Bavo kathedraal) om daarna gezellig met z’n allen in de stad met de groep wat te gaan drinken.

Alle doordeweekse avonden zijn in het Josephhuis (Jansstraat 41, Haarlem) en beginnen om 19:00 of  19.30 uur. Voor vragen: kapelaan Teun WarnaarRKJ Haarlem of Josephhuis. Welkom! 

 

Exact weten wanneer de RKJ bijeenkomsten zijn klik hier.

30-Something Catholics

Voor jongvolwassen van 30 jaar en ouder is er een eigen groep. Een keer in de maand komen wij bij elkaar om over geloof en leven te praten. Wil jij hier ook bijzijn? Neem dan contact op met: kapelaan Teun Warnaar.

 

Jongekerk.nl

Het jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft een eigen website. De website is www.jongekerk.nl. Daar vind je informatie, nieuwsberichten en activiteiten voor jongeren. Je vindt er ook korte teksten die op een persoonlijke, aansprekende en duidelijke manier uitleg geven over geloofsonderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

 

Het Josephhuis (jongerengemeenschap)

Naast de kerk is in de voormalige pastorie (nu: “Het Josephhuis”) onder andere een katholieke jongerengemeenschap gevestigd. Het Josephhuis werd op 18 oktober 2015 voorafgaand aan een plechtige eucharistieviering ingezegend door hulpbisschop mgr. J. Hendriks. Het Josephhuis biedt plaats aan acht jongeren die midden in het leven staan en aan de slag willen met hun geloof. De meeste jongeren studeren, hebben hobby’s en voelen zich geroepen om verder te bouwen aan het Rijk Gods. Ieder doet dat met zijn of haar gegeven talenten, want: “Ieder van ons is de vrucht van een gedachte van God. Ieder is gewenst, ieder is geliefd, ieder is nodig” (Paus Benedictus XVI bij zijn ambtsaanvaarding).

Het Josephhuis is meer dan een katholiek studentenhuis van losse individuen, maar een gemeenschap waarin jongeren elkaar bijstaan in geloof en bemoedigen. De jongeren kiezen er bewust voor om in een gemeenschap te leven, waarbij zij een gemeenschappelijk huishouden hebben. In de regel wordt er samen (avond) gegeten, is er een wekelijkse ‘gemeenschapsavond’ en zijn er gemeenschappelijke gebedstijden. En natuurlijk is het hartstikke leuk om, als je zo in het centrum woont, regelmatig met elkaar de stad in te gaan.

De jongeren in Het Josephhuis worden begeleid door een jong gezin bestaand uit Marius en Annemieke van der Knaap met hun drie kinderen. Zij wonen in een eigen appartement in het Josephhuis en zijn het eerste aanspreekpunt.

Meer informatie: www.hetjosephhuis.nl

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina