Vormsel

//Find this page in English here: Sacrament of Confirmation

Het Heilig Vormsel is het sacrament waarmee je de kracht van de Heilige Geest ontvangt om je sterker in je geloof te maken en meer te verenigen met Jezus Christus.

Meestal wordt men gevormd op jonge leeftijd, maar ook gedoopte volwassenen die niet zijn gevormd, kunnen alsnog het H. Vormsel toegediend krijgen. Net als bij de Eerste Communie wordt je uitgebreid voorbereid op het ontvangen van het H. Vormsel. Bij kinderen of jongeren gebeurt dit meestal in groepsverband en zij ontvangen het Vormsel in een gemeenschappelijke viering. Bij volwassen is de voorbereiding en het ontvangen van het Vormsel meestal individueel.

 

H. Vormsel 2022-2023

De groepsvoorbereiding 2022-2023 wordt georganiseerd voor alle kinderen die dit schooljaar (2022-2023) in groep 6, 7 en 8 zitten. De aanmeldingen voor het jaar 2022-2023 zijn nog niet geopend. U vindt hier de uitnodigingsbrief. Heeft u vragen of wilt u uw zoon of dochter aanmelden dan kunt u het onderstaande formulier invullen. Bij vragen kunt u contact opnemen met Rowy van Dijk.

U vindt hier een overzicht van de geplande bijeenkomsten (.pdf bestand).

 

H. Vormsel voor volwassenen

Wil je als volwassene meer informatie over het Vormsel, dan kan je contact opnemen met kapelaan Teun Warnaar of Rowy van Dijk (zie pastoraat).

 

 • DD dash MM dash JJJJ
 • Geef hier ook aan als uw kind nog niet gedoopt is: schrijf dan op Niet gedoopt
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Geef hier ook aan als uw kind nog niet gedoopt is: schrijf dan op Niet gedoopt
 • Geef hier ook aan als uw kind nog geen eerste heilige communie heeft ontvangen, schrijf dan: Geen EHC ontvangen
 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • DD dash MM dash JJJJ
 • Dit kan één van de RK Haarlem & BOAZ kerken zijn of een andere parochie. Kerken RK Haarlem & BOAZ parochies: St. Bavo, St. Joseph, H. Antonius (groenmarkt), Moeder van de Verlosser, H. Drie-Eenheid, O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, H. Antonius (Aerdenhout) en St. Agatha.
  De opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt in onze ledenadministratie. Waar nodig worden gegevens gedeeld met de Doopparochie, zodat het Doopboek bijgewerkt kan worden wanneer het Vormsel is toegediend.
 • Punten waarvan u denkt dat het goed is dat de kapelaan en medewerkster geloofsopbouw van op de hoogte zijn

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina