Ik ben nieuw!

Je bent welkom op de website van onze katholieke geloofsgemeenschap, ook als je helemaal nieuw bent!

Jezus zegt: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” (Joh 14,6)

Jezus is de weg: Hij geeft richting aan ons leven. Elke dag maakt een mens vele keuzes, maar Hij helpt ons te kiezen voor wat goed is.

Jezus is de waarheid: Hij is de Zoon van God die mens is geworden om ons de waarheid bekend te maken. Hij laat ons zien wie God is en Hij laat ons zien wat het betekent om mens te zijn.

Jezus is het leven: Hij heeft het kwaad overwonnen door zijn leven te geven aan het kruis en Hij geeft ons een nieuw en vervuld leven door zijn opstaan uit de dood.

Mag ik deelnemen aan de vieringen?

Iedereen is welkom: Kom binnen, zoek een plaats en ga zitten. Er wordt gebeden, gezongen, gestaan en geknield. Voel je vrij om mee te doen, maar als je stil blijft zitten is dat ook helemaal ok! Op het einde van de viering komen de mensen naar voren om de Hostie, het Lichaam van Christus te ontvangen. Als je nieuw bent in de Katholieke Kerk kun je daar nog niet aan deelnemen. Toch mag je wel naar voren komen als je dat wil. Hou dan als je vooraan bent aangekomen je armen gekruist voor je, dan ontvang je in plaats van de Hostie een gebed van zegen.

Naar welke viering zal ik gaan?

Je kunt bijvoorbeeld naar de Engelstalige viering gaan op zaterdag om 19.00 uur in de Bavo-kathedraal aan de Leidsevaart. Dat is een jonge gemeenschap en regelmatig zijn degenen die zich voorbereiden om katholiek te worden daar aanwezig. Maar er zijn ook vele andere vieringen. Kom na de viering ook een kopje koffie drinken om verder kennis te maken!

Hoe kan ik meer te weten komen over het geloof?

Voor iedereen die meer wil weten of het geloof organiseren wij driemaal per jaar een Alpha-cursus. Het is een hele mooie en leuke manier om geheel vrijblijvend kennis te maken met het geloof en nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe kan ik katholiek worden?

Als je katholiek wilt worden, gedoopt wil worden of terugkeren naar de Kerk, ben je welkom bij de Fundamentencursus. Elke twee weken is er een bijeenkomst over verschillende onderwerpen en je mag op elk moment instromen. De bijeenkomsten bereiden je voor op het ontvangen van de Sacramenten (Doopsel, Vormsel en/of Eerste Communie) of op het hernieuwen van je geloof. Neem contact op met kapelaan Teun Warnaar: zie onderaan.

Hoe kan ik mij inschrijven in de parochie?

Als je katholiek bent en je in wilt schrijven in de parochie kun je het formulier invullen.

Wil je meer weten of heb je andere vragen?

Je kunt altijd contact opnemen met kapelaan Teun Warnaar. Telefoon/whatsapp: 06-1399 7625 of e-mail: warnaar@dds.nl.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina