Lezing ‘Symboliek in de St. Bavo kathedraal’

26 februari 2024 20:00 uur t/m 26 februari 2024
Locatie: St. Bavo Kathedraal Haarlem

Het 125 jarig jubileum van de kerkwijding van de kathedraal op 2 mei vorig jaar is aanleiding geweest om de rijke symboliek van de kathedraal in zijn geheel in een nieuwe uitgave voor het voetlicht te brengen. Haar oriëntatie, kruisvorm, architectuur en inrichting betekenen meer dan op het eerste oog gedacht wordt. Het is uniek hoe de rijke theologische en kunsthistorische gedachten in het priesterkoor, het schip, sacramentskapel, transepten, kapellen en westtorens zijn verwerkt. De versiering van de majestueuze koepel, doopkapel en koorbanken, als ook de glas-in-loodramen, mozaïeken en muurschilderingen voeren de bezoeker mee in het geheim van het geloof.

 

Philip Weijers, samensteller van het boek ‘Symboliek in de St. Bavo kathedraal’ verzorgt maandagavond 26 februari een lezing over de symboliek in de kathedraal. Plebaan Floris Bunschoten opent de avond en beveelt de lezing van harte aan.

De lezing vindt plaats in de plebanie van de kathedraal, ingang via de tuin aan het Emmaplein. De aanvang is 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Ivm de voorbereidingen het verzoek om zich aan te melden via e-mail aan p.s.weijers@hccnet.nl.

Van harte welkom!

 

Meer informatie over het boek en waar u deze kunt bestellen, is op deze pagina te vinden.