Maria Vespers Concert

20 februari 2022 16:00 uur
Locatie: St. Bavo Kathedraal Haarlem

Op zondagmiddag 20 februari zal projectkoor Capella sine Nomine een uniek Maria Vespers Concert geven in de kathedraal. Dit bgv het 100-jarig bestaan van de Lourdes bedevaarten van het Huis van de Pelgrim. Eerder waren er onder flinke belangstelling uitvoeringen in de kathedraal van Den Bosch, in de St. Servaas Maastricht en de grote kerk van Venray. 

Dit vespersconcert is liturgie en tegelijkertijd ook een concert. Het uit 8 zangers bestaande gemengd projectkoor, olv Jo Louppen staat bekend om de hoge kwaliteit van uitvoering van koormuziek uit verschillende stijlperioden. Op het programma staan motetten, Marialiederen, psalmen en gebeden in verschillende stijlen en genres van componisten als de Victoria, Stadlmayr, Loewe, Parkinson, Willaert, da Palestrina en Jan Valkestijn.

Het Maria Vespers Concert in de St. Bavokathedraal aan de Leidsevaart te Haarlem begint om 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, na afloop deurcollecte ter bestrijding van de onkosten. Voor deelname stuur een mail aan info@huisvoordepelgrim.nl met een kopie aan p.s.weijers@hccnet.nl. Voor meer informatie bel Philip Weijers (06-53887641). Graag tot zondag 20 februari 2022.