#RedWednesday 2019

27 november 2019 19:30 uur t/m 21:00 uur
Locatie: St. Joseph Haarlem

Josephkerk op 27 november rood aangelicht

De St. Josephkerk aan de Jansstraat 43 in Haarlem wordt woensdag 27 november 2019 ’s avonds, samen met honderden andere kerken wereldwijd, ook in Nederland, rood aangelicht
in het kader van de actie "Red Wednesday". Hiermee wordt aandacht gevraagd voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen wereldwijd.

Met een vesperviering en aansluitende aanbidding wordt in de Joseph gebeden voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. #RedWednesday is een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Volgens een recent rapport van Kerk in Nood is geloofsvervolging de laatste twee jaar verder toegenomen. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid van godsdienst is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof. Helaas constateren we wereldwijd steeds meer van dergelijke schendingen, waar amper aandacht voor is in ons eigen land.”

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen  en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

De Josephkerk is op woensdag 27 november geopend vanaf 19:00 uur. De Vespers worden gebeden om 19:30 uur. Vanaf 20:00 uur is er aanbidding van het Allerheiligste en gelegenheid voor eigen intentie een kaarsje op te steken. Na de aanbidding is er om 21:00 uur koffie en thee. Bij goed weer op het pleintje voor de kerk, anders in het naastgelegen Josephhuis.

De avond wordt georganiseerd door een groep jongeren die in de Josephkerk elke maand een aanbiddingsavond organiseert met de naam XLT.