Start 49ste serie orgelconcerten

09 mei 2022 20:15 uur t/m 21:30 uur
Locatie: St. Bavo Kathedraal Haarlem

Vanaf maandag 9 mei start de 49ste serie orgelconcerten op het Willibrordusorgel in de St. Bavo Kathedraal.

(Bijna) elke maandagavond zal er een concert plaatsvinden, wisselende programma's door wisselende organisten op hetzelfde mooie orgel. Zie voor de volledige agenda, en de afwijkende data, op: willibrordusorgel.nl

In het 200ste geboortejaar van César Franck zullen in de maanden mei en juni al zijn grote orgelwerken worden uitgevoerd. Daarnaast kunt u luisteren naar de Prélude, Choral et Fugue voor piano door Jaap Stork die, samen met Ton van Eck, harmonium, ook de oorspronkelijke zetting van Prélude, Fugue et Variation voor harmonium en piano zal vertolken (20 juni).

De toegang tot de concerten is nog steeds vrij; wel vragen we van de bezoekers een vrijwillige bijdrage naar draagkracht. De laatste jaren heeft u zich hierin ruimhartig getoond en we rekenen ook nu op uw steun. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om u na afloop van het concert een kopje koffie of thee aan te bieden in de koffieruimte van de kathedraal en u in de gelegenheid te stellen elkaar en eventueel de solist(e) van die avond te ontmoeten.