Goede Week 2023

Van palmzondag tot en met Pasen vieren wij in de katholieke kerk de Goede Week. De laatste week van de veertigdagentijd staat volledig in het teken van het belangrijkste moment van het kerkelijk jaar: Pasen. Daarom nodigen we u van harte uit om de Goede Week dit jaar samen met ons te vieren. Hoe u deze week met ons samen kan vieren? Daar leest u hieronder alles over! 

Avond van barmhartigheid dinsdag 4 april

Tijdens de avond van barmhartigheid kunt u naar de St. Bavo kathedraal komen om te bidden en het Sacrament van boete en verzoening ontvangen (de biecht). Ieder jaar komen veel gelovigen naar deze viering. Er zullen daarom voldoende priesters aanwezig zijn zodat iedereen de kans krijgt om de sacramenten te ontvangen. Tijdens de avond van barmhartigheid zal het allerheiligste uitgesteld zijn en momenten met  gepaste (achtergrond)muziek. U bent van harte welkom tussen 19:30 uur tot ongeveer 21:30 uur in de St. Bavo kathedraal.

Goede Week en Pasen in de kerk

Graag zien wij u dit jaar tijdens de Goede Week vieringen en Pasen in de kerk. Een overzicht met alle vieringen in de verschillende kerken van de parochie kunt u hier vinden.

Goede Week en Pasen met Kathedraal-TV

Wilt u van huis uit deelnemen aan de dagelijkse vieringen in de Haarlemse kathedraal? Schakel dan Kathedraal-TV in op uw computer, iPad, telefoon of via internet op uw TV. Neem digitaal deel aan de zondagse vieringen met de fraaie zang van het kathedrale koor. Kathedraal-TV zendt alle plechtigheden online uit, maar biedt daarnaast reportages over diverse kerkelijke onderwerpen. Kijk op www.kathedraaltv.nl

Vieringen in de Goede Week en Pasen in de St. Bavo-kathedraal:

2 april, Palmzondag 10.00 uur mgr. J. Hendriks
4 april, dinsdag 19.30 uur Avond van Barmhartigheid
5 april, Chrismaviering, 19.30 uur
6 april, Witte Donderdag, 19.30 uur mgr. J. Hendriks
7 april, Goede Vrijdag, 15.00 uur kapelaan T. Warnaar
7 april, Goede Vrijdag, 19.30 uur mgr. J. Hendriks
7 april, Goede Vrijdag, 21.00 uur kapelaan T. Warnaar (Tenebrae)
8 april, Paaswake, 21.00 uur mgr. J. Hendriks
9 april, Pasen, 10.00 uur mgr. J. Hendriks
10 april, Tweede Paasdag, 10.00 uur plebaan F. Bunschoten

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina