Tentoonstelling Koepelkathedraal

Heb jij de Wezens van de Kathedraal al ontmoet?

Wil je iets bijzonders ondernemen met je gezin? In Haarlem kun je t/m 27 oktober weer een wandeling maken over het dak van de KoepelKathedraal naar de ‘De Wezens van de Kathedraal’. Op de daken, torens en steunpilaren van de KoepelKathedraal heersen de wezens en ze nemen je mee in hun bizarre wereld.

Het bijzondere van ‘De Wezens van de Kathedraal’ is dat je de hele kathedraal ziet. Je loopt aan de hand van architect Cuypers mee naar het dak van de kathedraal om een slaapplaats te zoeken voor de griffioen, een nieuw Wezen! Na een torentrap die eindeloos lijkt, sta je boven op het dak. Bij helder weer kijk je kilometers ver weg. Het eerste beeld dat je tegenkomt is Het Kakkertje. Een poepend mannetje, dat doet het altijd goed bij kinderen natuurlijk. Je wandelt over ijzeren trappen, loopbruggen en door de ‘dwerggalerij’. Na deze tour over het dak daal je af naar beneden, waar je oog in oog komt te staan met replica’s van de beelden gemaakt met de nieuwste 3D technologie.

Bereid je voor op een monsterlijk mooie belevenis en maak kennis met wonderlijke, fabelachtige mens- en dierfiguren die je beschermen tegen onheil en waken over de stad. Wie de Wezens leert kennen, zal nooit meer zomaar langs de kathedraal lopen maar er altijd even naar omhoog kijken.
Kijk voor informatie en tickets op www.koepelkathedraal.nl

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina