RKvrouwen: Theologie van het Lichaam (2) o.l.v. Chiara Degenfeld

15 november 2024 19:30 uur
Locatie: St. Bavo Kathedraal Haarlem

De RK Vrouwen Haarlem organiseren een serie van drie bijeenkomsten over de Theologie van het Lichaam. Alle vrouwen zijn van harte welkom bij deze cursus!

De "Theologie van het Lichaam" is een verzameling van catecheses (onderrichtingen) die paus Johannes Paulus II gaf tijdens zijn wekelijkse audiënties tussen 1979 en 1984. In deze reeks verkent hij de betekenis van het menselijk lichaam, seksualiteit, en het huwelijk vanuit een christelijk perspectief.

De "Theologie van het Lichaam" benadrukt de waardigheid van het menselijk lichaam, het belang van zelfgave in relaties, en de sacramentele betekenis van het huwelijk. Het is een diepgaande reflectie op hoe het lichaam en seksualiteit kunnen bijdragen aan een dieper begrip van Gods liefde en het christelijk leven.

 

Over gastspreker Chiara Degenfeld

Mijn naam is Chiara Degenfeld, geboren als jongste van een gezin van 5 kinderen. In juli 2023 ben ik getrouwd met Ferdinand (uit Duitsland) en samen wonen we in Sint-Michielsgestel. 

Al van jongs af aan heb ik een grote interesse gehad in de ontwikkeling en ontplooiing van mensen. Zo heb ik psychologie in Leiden gestudeerd, en daarna een master in Theologie, met een focus op antropologie, in Amerika. De laatste jaren heb ik mij hier nog meer in gespecialiseerd door het volgen én geven van cursussen in de Theologie van het Lichaam van Paus Johannes Paulus II die ons een geweldige basis geeft voor wat het betekent om mens te zijn, en hoe we in onze kracht kunnen gaan staan. 

De laatste jaren heb ik mijn lesbevoegdheid voor het basis onderwijs gehaald en voor de klas gestaan, van groep 3 t/m 8. Ook hier weer wordt ik gegrepen door de ontplooiing van de kinderen: hoe ze zichzelf en anderen ontdekken. Mijn drijfveer daarin is om samen met hen te ontdekken wie we zijn, hoe we ten volste mens kunnen zijn, tot ontplooiing kunnen komen. 

 

Ik zie uit naar deze driedelige cursus, om samen te ontdekken hoe en waartoe we zijn geschapen, en wat dit voor ons in het dagelijks leven betekent, in de opvoeding, werk, studie, relaties, etc.

 

Cursus Data
4 oktober 19:30 uur: sessie 1
15 november 19:30 uur: sessie 2
31 januari 2025 19:30 uur: sessie 3
Let op, hiervoor vragen we 20 euro voor deze cursus. Als de kosten een belemmeringen maken voor het meedoen bij de cursus, horen wij het graag. Als je extra wil bijdragen voor een ander de kosten te betalen voor de cursus, horen wij het ook graag. Graag voor 28 september inschrijven (later kan ook, maar lieft daarvoor ivm planning).

Locatie: Plebanie van de Bavo Kathedraal (ingang aan het Emmaplein)

Je kunt inschrijven voor deze cursus via rkvrouwenhaarlem@gmail.com

 

 

Totus Tuus meets Apostola Apostolorum

https://rkhaarlem.nl/u-zoekt/rkvrouwen/