Vrijwilliger worden!

Onze kerken zijn ondenkbaar zonder vrijwilligers. We zijn dankbaar voor alle mensen, die hun tijd, energie, talenten en toewijding beschikbaar stellen om al de activiteiten van en rond onze kerken, in vriendschappelijke sfeer mogelijk te maken.

 

U en jij kunnen ook vrijwilliger worden!

 

De parochie is een heel bedrijf en iedere helpende hand is welkom. Daarom nodigen we u van harte uit ons een helpende hand te komen bieden. Dit kan klein en groot, op de voorgrond of juist meer op de achtergrond. Denk hier bijvoorbeeld aan activiteiten, technisch (of klusvaardig), liturgisch, administratief of juist op bestuursniveau. Of houdt u van tuinieren en wilt u de pastorietuin helpen netjes houden of wilt u zich inzetten bij begrafenissen op één van onze kerkhoven of meedraaien in de tuinploeg die de begraafplaats netjes houdt?
Of misschien wilt u vier keer per jaar het parochieblad in uw buurt rondbrengen?

Voor alle plekken waar we vrijwilligers hard nodig hebben houden wij een lijst bij. Wij hopen dat u onze parochie kunt helpen opbouwen met een beetje van uw tijd en talenten. Weet u waarmee u toevallig wilt helpen of juist niet? U kunt onderstaand formulier invullen, ongeacht hoe jong of oud u bent, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om samen te kijken waar u kunt helpen.

 

Ons vrijwilligersformulier vindt u onder aan deze pagina!

 

Benieuwd waar u mogelijk kan helpen? Lees dan snel verder! Wij hebben hier een aantal voorbeelden waar uw hulp nodig is.

Familiezondagen
Elke 4de zondag van de maand is er een familiezondag in de St. Joseph kerk te Haarlem, Wij komen dan samen met meer dan 100 parochianen van alle leeftijden. Wij zoeken vrijwilligers die kunnen helpen bij de diverse kinderprogramma’s of die willen helpen bij het begeleiden van de lunch (het op tafel zetten van de meegebrachte gerechten, koffie en thee zetten, etc.). Interesse in het helpen bij een van onze grootste activiteiten voor alle leeftijden? Vul dan het Vrijwilligersformulier onderaan de pagina in.

Liturgie
In onze kerken zijn diverse koren, misdienaars, kosters, lectoren en acolieten die helpen om alle H. Missen en vieringen zo mooi mogelijk te laten verlopen. Wilt u meehelpen de H. Mis voor alle parochianen en bezoekers zo mooi mogelijk te maken vul dan het Vrijwilligersformulier in. Let op! Je kan al helpen vanaf 8 jaar dus ook uw (klein)kinderen kunnen misschien helpen met hun eigen talenten. Vul dan het Vrijwilligersformulier onderaan de pagina in.

Gastheer/vrouw
Onze kerken zijn op vele momenten open voor parochianen en bezoekers. Om iedereen zo goed mogelijk hun weg te laten vinden zijn wij opzoek naar vrijwilligers die houden van een praatje, het geven van tips en die graag met een glimlach de liefde van Onze Lieve Heer willen uitstralen. Bent u of ben jij zo iemand? Vul dan snel het Vrijwilligersformulier onder aan de pagina in!

Een luisterend oor
Voor vrijwilligers met een luisterend oor, een helpende hand en/of een bemoedigend praatje hebben wij een mooi initiatief. Wij verbinden vrijwilligers aan hulpbehoevende ouderen die erg opfleuren van af en toe een belletje of hulp met klusjes. Heeft u of heb jij af en toe wat tijd over en wilt u die tijd graag geven aan een ander? Vul dan het Vrijwilligersformulier onder aan de pagina in!

  • U kunt meer kerken opgeven

Ontvang onze nieuwsbrief

Contact

Secretariaat Haarlem en BOAZ-parochies
t: 023-5277462 (ma-vr 9:00-12:00)
e: secretariaat.boaz@outlook.com

Sint-Bavo Kathedraal
t: 023- 5323077 (ma-vr 9:30-12:30 uur)
e: info@rkbavo.nl

Voor meer contactinformatie: contactpagina