Nieuwe website: Welkom!

Van harte welkom op deze nieuwe centrale plek voor alle katholieken van Haarlem en BOAZ!

Een flinke regio met 8 kerken, waar veel mensen bij betrokken zijn en waar gezamenlijk heel veel ondernomen wordt. Ook is de Kathedraal van ons bisdom een van onze kerken, natuurlijke een unieke plek, die toch ook net zo goed een parochiegemeenschap herbergt. Op deze nieuwe website vindt u veel, op verschillende manieren voor u gepresenteerd. Een klein overzicht:

 

Vieringen

De vieringen zijn allemaal centraal te bekijken op de eigen pagina met het complete overzicht. Ook kunt u in een van onze kerken live meekijken (wellicht meer in de toekomst) en kunt u de lezingen van de H. Mis van de dag lezen. Ook kunt u nu via deze website Misintenties aanvragen, en ook direct online betalen! Dit kan natuurlijk ook altijd nog via de aloude bekende kanalen.

 

Over ons

Het is natuurlijk belangrijk om verwelkomend te zijn voor bekenden en nieuwelingen en te laten zien wie wij zijn. Daar kunt u ook door klikken om u in te schrijven in een van onze parochies. Ook is er veel informatie op de website gezet over verschillende dingen die zich bij ons afspelen en hoe we georganiseerd zijn: wie zijn er in het pastoraat actief; hoe opereert het bestuur en is het samengesteld; wat betekent het om vrijwilliger te zijn en waar is nog vraag naar; ons parochieblad kunt u nu ook online lezen in een speciale module; wij willen altijd klaar blijven staan voor onze naasten; en in ons gebied hebben we meerdere begraafplaatsen die we met trouw onderhouden uit eerbied voor de overledenen.

 

U zoekt

Dit is voor u, voor waar u aan mee wil doen of graag bij wil zijn. Wilt u bijvoorbeeld katholiek worden of meer informatie daarover? Zoekt u wanneer de activiteiten zijn voor jeugd, muziek, verdieping, etc.? Vele activiteiten staan daar voor u klaar en u kunt op categorie selecteren om nog sneller te vinden wat u zoekt. Dan is er nog heel wat algemene informatie over verschillende cursussen en verdieping, over concerten en over het werk dat we op verschillende vlakken doen met kinderen, tieners, hele families en jongeren (en iets ouder..). Zoekt en gij zult vinden!

 

Sacramenten

De Sacramenten zijn de geestelijke bron van ons christelijke leven. Over de Sacramenten en hun plek en rol vindt u alle informatie in deze sectie van de website. Ook de kerkelijke uitvaart wordt nog wat nader toegelicht.

 

Kerken

Acht bijzondere kerken en hun gemeenschappen in onze regio. Per locatie vindt u basis informatie en wordt u eventueel doorverwezen naar andere plekken op de website waar nog meer relevante en actuele informatie staat.

 

Contact

Een belangrijke pagina natuurlijk! Alle actuele contact informatie van de verschillende secretariaten staan hier overzichtelijk bij elkaar, net als financiële informatie.

Ook kunt u per categorie zien hoe en met wie u contact kunt opnemen. We doen ons best dat u alles en iedereen zo snel mogelijk vindt!

Met het contactformulier kunt u eventueel ook direct een vraag of opmerking sturen. Het verschilt per locatie hoe snel die berichten worden behandeld.

 

Steun ons

Op de donatiepagina kunt u met een formulier direct doneren aan verschillende “projectmatige” doelen binnen onze parochieregio. Heel bewust hebben we daar categorieën ingezet waar we nu bewust mee bezig zijn om op te bouwen, omdat het zo belangrijk is in onze missie! Voor donaties aan een specifieke kerk voor onderhoud en algemene kosten (ook hard nodig) vindt u bij “Contact” de rekeningnummers.

 

Dit is een overzicht van wat wij u zo beknopt en helder mogelijk willen toereiken. Zo werken we eraan dat we goed op de hoogte zijn van de mooie, belangrijke en inspirerende dingen die in onze gemeenschappen gebeuren. En kunnen we blijven groeien in geloof, in onderlinge liefde en passie voor God!

 

Meer nieuws

Voor zoekers en geïnteresseerden: Alpha cursus gaat starten!

Vraagt u zich ook weleens af… Of er meer is tussen […]

30 kinderen spelen mooie musical in 1 dag geoefend!

Afgelopen zaterdag, 21 december, waren 30 kinderen uit de hele […]

Dank voor uw giften tijdens het Diaconale weekend

Caritas Haarlem e.o. wil u hierbij hartelijk danken voor de […]

Vormsel voorbereiding gestart met 31 vormelingen

Afgelopen zaterdag is het dan echt begonnen. Dit jaar zijn […]

Kerstmis in de Kathedraal (2019)

Een van de drukste maanden van het jaar is ongetwijfeld […]

Musical Hemel op Stelten (21-12): speel mee / kom kijken!

Een koor vol opgewonden engelen, een belangrijke taak en weinig […]

Wat zingt het Kathedrale Koor? Waar vind ik dat?

Op de website van de Sint Bavo Kathedraal stond altijd […]

Goede opbrengst Kerkenveiling en geslaagde avond

Op de Kerkenveiling van de St. Bavo Kathedraal is afgelopen […]

Enerverende eerste Familiezondagen: Kom ook op 24 november!

Op de vierde zondag van september hebben wij de eerste […]

Lezing “Rouwen in de tijd” (17 nov.) door ziekenhuispastor

Vroeg of laat krijgt een ieder er mee te maken, […]

Vijfde Kerkenveiling Kathedraal

Vrijdag 29 november zal de 5e kerkenveiling plaatsvinden. Waar de veiling […]

Nieuw: Digitale collecte met Givt

Wellicht is het u in de Kathedraal of de Josephkerk […]

Diaconaal weekend: help Inloophuis Kennemerland

Het inloophuis biedt ondersteuning “Voor iedereen die te maken heeft […]

Nieuwe jongerenwerker voor Parochie regio

Het komende jaar gaat er veel ondernomen worden op het […]